Skip to main content

Klubbens historie og meritter

Strømmen Innebandyklubb ble stiftet 1. april 1991 av en kameratgjeng fra Strømmen som ønsket et annet tilbud enn fotball. Strømmen IBK er en av Norges eldste innebandyklubber.

Etter få år kom kameratgjengen seg opp på et bra sportslig nivå, og kunne på en god dag spille jevnt med de aller beste i landet. Klubben kvalifiserte seg for eliteserien i 1994, og spilte der i fire sesonger med en fjerdeplass som beste resultat. Det ble også to tredjeplasser fra NM-sluttspillet på slutten av 1990-tallet. 

De første årene i klubbens historie var hjemmebanen Tærud Fjellhall på Skedsmokorset, men etter at Slorahallen ble ferdigstilt i 2016 fikk klubben endelig muligheten til å flytte «hjem» til Strømmen. Strømmen IBK har treninger flere dager i uken i Slorahallen, men kapasiteten er sprengt så enkelte lag trener også i gymsaler på Bråtejordet og Sagdalen skoler.   

De siste sesongene har A-laget for herrer spilt i 2. divisjon på nivå tre, men sesongen 2022/2023 var vi tilbake i 1.divisjon. I sesongen 2022/2023 har klubben ellers hatt herrelag i 4. og 5.divisjon, et Veteranlag for herrer og et Old Girls-lag i seriespill. I tillegg har klubben flere lag i aldersbestemte klasser, noen i seriespill og andre deltar på «minirunder» som er innebandyens kamptilbud til de yngste lagene.  

Klubben hadde pr. 31.12.2022 tett innpå 200 medlemmer, og er med dette en av de største klubbene i Oslo og Akershus. 

Strømmen IBK er en breddeklubb med ambisjoner, og vår visjon er å være åpne for alle, samt skape topp gjennom bredde. 

Det er aldri for sent å starte og vi har spillere som ikke har spilt innebandy før i alle aldersklasser. Klubben vil ha nye spillere på alle nivåer, og det er gratis å prøve noen treninger før man bestemmer seg.

Send en e-post til lagleder for det laget som passer eller til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.